• Alice, Susanne och Anna

Genomskinlig, musikal i tre dagar!

Uppdaterad: apr 10

Kulturskolan hade öppet hus en kväll för drygt ett år sedan. Alice ville gå dit och testa olika instrument. Det gick sådär, de flesta instrumenten var svåra att hantera i rullstolen, men så kom vi till dansen o där gick det som just en dans. Alice och danspedagogen Susanne fann varandra nästan på en gång och bestämde där och då att de skulle ha en uppvisning. Så blev det! Det öppnade ögonen för många att se att det faktiskt går att dansa i rullstol och att det tom kan vara snyggt. Nu har de tränat i flera månader inför storföreställningen Genomskinlig som sattes upp av Kulturskolan i Katrineholm. Ett fantastiskt projekt med många engagerade vuxna och ungdomar. Alice roll blev som statist och ett fantastiskt dansnummer tillsammans med Susanne. Alice gav allt och många kom fram och sa att de va mäkta imponerade, att de aldrig sett något liknande tidigare och någon ville tom boka de för fler dansuppdrag!

Alice kämpade alla fem föreställningarna trots en kraftig urinvägsinfektion och småfeber. Men känslan när adrenalinet pumpade gjorde att hon orkade nästan hur mycket som helst. Alice säger att hon vill att fler handikappade och sjuka ska våga utmana sina gränser för att få ett aktivt liv. Det är lätt att man som rullstolsburen hamnar alltför mycket framför tv:n. Alice menar oxå att det hjälper att hålla sig glad när man gör roliga saker, o det är viktigt att man får känna just den glädjen att man kan som alla andra. Alice: -Du är inte din sjukdom eller handikapp du är du! Våga lev livet!

Varmaste kramarna från oss ❤️🤗

99 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Tack för oss!

Då tanken varit att detta ska vara en äventyrsblogg och äventyren uteblivit både pga av Corona och Alice hälsa, så väljer vi att efter Alice önskemål avsluta denna blogg. Vi (Anna och Susanne) har doc

Pernumerera på vår blogg via mail!

© 2020 by Rullande Äventyr. Proudly created with Wix.com