ABOUT US

 

Anna Andersson, Alice Saxvold och Susanne Saxvold

Rullande äventyr, så började det...

Är äventyr för alla? Ska man våga ge sig ut på äventyr när hälsan är långt ifrån optimal? Kan det göra situationen värre eller kan det i själva verket vara gynnsamt för hälsan? Vi vet inte ännu, men vi tänker ta reda på det. (Självklart är vi beredda att avbryta äventyret omedelbart om vi märker att Alice på något sätt skulle ta skada av det.)

Alice är en 18 - årig tjej med drömmar och mål som alla andra tonåringar. Hon föddes med ett allvarligt ryggmärgsbråck, hennes ben är förlamade och hon är rullstolsburen.

Vi som gör den här bloggen är Alice, Alice mamma Susanne och Anna som är en av Alice personliga assistenter. Våra vägar möttes i mars 2019 när Alice behövde en till personlig assistent och Anna anställdes.

Alice har gått igenom och kommer gå igenom många, långa svåra sjukdoms- och operationsperioder. För att Alice ska orka de här mycket påfrestande perioderna behöver hon roliga saker att se fram emot. En av Alice största styrkor är att hon aldrig ältar sjukdom, utan när hon är frisk tänker hon bara på att vara frisk och ser möjligheter i allt.

Alice älskar naturen, djur, träning och äventyr. Då Alice mamma och assistenten Anna också gillar att röra på sig i naturen med bl.a. löpning och cykling, så blev det naturligt att "det ena gav det andra", då vi delar flera intressen. Ett terränghjul till Alice "rulle" införskaffades och sedan dess har det blivit löpträning och även några lopp tillsammans och fler motionslopp är inplanerade!

Alice har i hela sitt liv haft en längtan att upptäcka världen, helst jorden runt. Ultralöparlegenden Rune Larsson är en av de som inspirerat oss genom sin bok "Löparglädje" där han bl.a. skriver om härlig äventyrslöpning. Efter att vi tillsammans sett dokumentären "Den rädda löparen", om när Kristina Paltén sprang som ensam kvinna genom Iran, föddes idén om att vi också skulle ut på äventyr. Att springa och gå på den engelska landsbygden, med de vackra gröna kullarna, lockade oss. Tanken är att springa och gå ca 2 mil om dagen på leden "The cotswold way" under en vecka.

Alice mående kan svänga väldigt fort och dagsformen styr, även möjligheterna att ta sig fram överallt med rullstol är en utmaning. Därför blir detta äventyr extra stort  och  kräver noggrann planering och uppfinningsrikedom väl på plats. Vi planerar resan till England sommaren 2020.

Då vi aldrig gjort något liknande tidigare så tar vi tacksamt emot tips och ideer.

En av våra tankar är att se möjligheterna i livet och samla på massor av fina dagar. 

Vår ambition är också att inspirera andra människor med funktionsnedsättningar att se möjligheter till ökad gemenskap, aktiv fritid, träning och framförallt att våga äventyra!! Vi har därför startat denna blogg och vi hoppas att just du vill följa med på våra kommande äventyr!

 

Väl mött alla fina människor därute!!!

Alice, Susanne och Anna

 

 

Pernumerera på vår blogg via mail!

© 2020 by Rullande Äventyr. Proudly created with Wix.com